Activiteiten Markelo

Markelo is uw bezoek meer dan waard en bevindt zich dicht bij natuurgebied de Sallandse Heuvelrug alwaar u prachtig kunt recreëren.

Landgoed Weldam
Tijdens uw verblijf is een bezoekje aan Landgoed Weldam één van de grootste landgoederen van Nederland een aanrader. Het landgoed bestaat al sinds de 15 eeuw en hoewel het kasteel zelf niet toegankelijk is kunt u wel drie prachtige routes volgen door de schitterende kasteeltuin.


Museum Eungs Schöppe
In het museum Eungs Schöppe vindt u onder andere één van de grootste tentoongestelde klederdrachtcollecties van Oost-Nederland. U kunt kostuums uit de periode 1820–1940 en een grote collectie Twentse mutsen bekijken.

Daarnaast is er een schitterend ingerichte keuken, een kabinet met een linnenuitzet, een grote collectie merklappen, gebruiksvoorwerpen en kleine landbouwwerktuigen.
Ga mee terug in de tijd en bekijk demonstraties van oude volkskunst, met bijvoorbeeld mutsen maken, hout bewerken en meer. 

Openluchtbioscoop
Wanneer u het niet erg vindt om iets verder te gaan dan Markelo zelf kunt u uiteraard nog veel meer leuke activiteiten meemaken zoals genieten van een leuke film in de Openluchtbioscoop in Deventer. 

Meer leuke uitstapjes plannen? Vraag ons gerust om de activiteiten die er tijdens uw verblijf te beleven zijn! Markelo en de nabije omgeving zijn erg toeristisch en er worden zeker in het hoogseizoen leuke festivals en events georganiseerd.