Salland

Ontdek het variërende landschap van Salland. Fiets of wandel langs de IJssel met een eeuwig wisselend uitzicht. Struin over prachtige landgoederen, breng een bezoekje aan een boerderijwinkel en waai uit op het platteland. Pak het pontje om eenvoudig over te steken en geniet van de frisse boslucht en de uitgestrekte heide van de Sallandse Heuvelrug.

Tips
 

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

In het vernieuwde Buitencentrum vindt u een keur aan informatie over de natuur, cultuur, geologie en historie van dit prachtige gebied. Het Buitencentrum vormt de thuisbasis voor Staatsbosbeheer, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, het Centrum voor Natuur en Milieu-educatie, Sterrenwacht Hellendoorn en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Op het heelijke buitenterras en met mindere dagen bij de open haard is het heerlijk vertoeven en genieten van de lekkerste, pure gerechten.
 
Deventer

Bezoek de gastvrije Hanzestad Deventer. 
Een van de oudste steden van Nederland waar bovendien van de rijke historie zeer veel bewaard is gebleven. Er zijn maar weinig steden in Nederland die zo veel monumenten kunnen tonen als Deventer. Deze Hanzestad is trots op haar historie en vrijwel alle monumenten zijn daarom liefdevol gerestaureerd de afgelopen dertig jaar, zoals het monumentale Bergkwartier.
Daarnaast kunt u hier ook naar hartelust heerlijk shoppen zoals ze in Deventer zelf zeggen: Nederlands Leukste Winkelstad. Veelzijdig, interessant, onverwacht, divers en uitgestrekt!

Sprengenberg

Een keer iets anders dan anders? Wat dacht u van imkers en bijen aan het werk zien? Dat kan op de Sprengenberg in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug!
U vindt hier een informatieschuur met een bijenstal en een bijenhotel. Neem een kijkje in de intrigerende wereld van bijen. Waar halen ze de nectar vandaan en wat is honing nu eigenlijk precies? U gaat veel leren over deze bijzondere beestjes die zo belangrijk zijn voor ons. Want 'Als de bijen van de aarde verdwijnen, heeft de mensheid nog maar 4 jaar te leven', aldus Einstein.