Vakantie in de Achterhoek

Markelo is sinds de jaren zeventig, met name in de zomermaanden, een populaire plaats bij toeristen. Dit is te danken aan het glooiende, bosrijke landschap en de verscheidene bezienswaardigheden op cultureel en historisch gebied. Denk hierbij aan Infocentrum Markelo, de gerestaureerde Korenmolen uit 1836, havezaten, grafvelden en de nabijgelegen kastelen Weldam en Wegdam.

Extra tips 

 

Markt

Iedere donderdagochtend is er een bruisende markt op het Kerkplein van 8.30 uur tot 12.30 uur.  Een zeer gezellige warenmarkt waar u de meest uiteenlopende dingen kunt vinden zoals; groente, fruit, kaas, vis, brood, kleding en meer.
Bereid uw zojuist aangeschafte lunch in de keuken en geniet in onze royale tuin of sluit een ochtendje markt af bij een van de vele gezellige horecagelegenheden. 

De Martinuskerk

In het centrum vindt u een Romaanse kerk met een vroeg gotische toren en een zandstenen doopvont uit de 15e eeuw. Kom een kijkje nemen naar de collectie bijzondere stenen en voorwerpen die uit de Markelose bodem zijn opgegraven. 
De kerk is in juli en augustus elke donderdagmorgen te bezichtigen. Ook wordt dan het orgel bespeeld. Elke zondagmorgen is er om 10.00 uur kerkdienst.
Meer weten over deze bijzondere kerk? 

Het Beaufort

Midden in het dorp van de vijf heuvelen vindt u cultureel centrum Het Beaufort. Hier worden geregeld exposities gehouden. Het werk van de bekende Markelose kunstenaar Jan Broeze wordt hier bewaard en geregeld tentoongesteld. Naast exposities worden hier geregeld culturele activiteiten gehouden.
Wilt u weten wat er tijdens uw verblijf te doen is?